Центр денного перебування для осіб з особливими потребами

З вересня 2013-го року запрацювала «Світлиця» для осіб з особливими потребами, де з понеділка по п’ятницю з 9-ї до 13-ї години відбувалися різноманітні заняття, направлені на формування навичок, необхідних для самостійного та незалежного життя у суспільстві.

У липні 2022 року розпочалася співпраця з Бердичівським центром надання соціальних послуг і «Світлиця для осіб з особливими потребами» переформувалася у «Центр денного перебування», який на сьогодні відвідують 26 осіб з інтелектуальними порушеннями. Заняття тут організовані у формі майстерень, де учасники вчаться спілкуванню, взаємодопомозі, набувають нові вміння та розвивають свої творчі здібності. Окрім того вихованці Центру дуже дружні і разом святкують, подорожують, відвідують виставки та навіть ходять один до одного в гості.

В майстерні ручної роботи виготовляються різні цікаві поробки, прикраси, іграшки, вишивки, святкові оздоби, свічки, тощо. А також є арт-терапія, де вихованці розвивають свої художні таланти, малюють в різних техніках, декорують вироби ручної роботи, творять декупаж. Щоденно вихованці Центру працюють і над шкільними навичками: пишуть тексти, диктанти, читають книги, рахують, пізнають навколишній світ та діляться новою інформацією один з одним.

Метою існування Центру денного перебування є підготовка осіб з особливими потребами до інтеграції у суспільство, навчання елементарним побутовим навичкам та самообслуговуванню.